• Wij zijn Ilse Van Genechten en Rony Pluymers, samen vormen wij een nieuw samengesteld gezin met 5 kinderen. Onze levensdroom was om samen een kinderboerderij op te starten.

  We hebben beide gezondheidsproblemen gehad, maar zijn nu klaar voor een nieuwe start!

  Daarom hebben we de knop omgedraaid en zijn we er volledig voor gegaan om onze droom werkelijkheid te maken.

  In maart 2014 kochten we een oude boerderij in Tessenderlo, iedereen verklaarde ons gek toen ze zagen hoeveel werk er toen nog was! Maar met steun van de gemeente, Limburgs landschap, vrienden en familie zijn we erin geslaagd om in een goed jaar tijd alles te renoveren en uit te bouwen!

  Het is onze mis­sie om de ge­ne­ra­ties weer sa­men te bren­gen. Als kind hebben we veel op­ge­sto­ken van weet­jes die ou­de­re men­sen ons ver­tel­den. Zij ston­den be­wus­ter in het le­ven en in ver­bin­ding met de na­tuur. En dat is wat we hier ook wil­len. Als je niet zorgt dat die ken­nis wordt door­ge­ge­ven, gaat ze ver­lo­ren.

  Kinderen kunnen hier nog antiek spelen want wij hebben heel bewust gekozen voor natuurlijke klimpartijen. Er is ook een stal met stro waar ze in kunnen ravotten, want bewegen blijft toch heel belangrijk! Laat hun fantasie maar werken!

   

  Ilse:

  “Ik heb altijd al heel graag dieren gezien, maar ik durfde vroeger nog geen kip vast te houden! Van deze schrik was ik gelukkig snel verlost! Nu kijk ik er elke ochtend naar uit om al onze dieren te voederen en te verzorgen!
  De naam van onze kinderboerderij was snel beslist! ‘Juffertje in ’t groen’
  Het is natuurlijk een mooie bloem, maar er zit meer betekenis achter. Tot voor kort was ik een kleuterleidster in Meerhout, dus vonden we ‘Juffertje’ wel heel toepasselijk!
  En als we hier dan eens rondkijken zien we enkel weiden en bossen, alles is hier groen! Bovendien bevindt onze boerderij zich in de groenstraat!”

   

  Rony:

  “Ik groeide op in Sint-Lambrechtsherk, mijn ouders waren keuterboeren. Ik heb er altijd van gehouden om met dieren bezig te zijn of op het veld te staan. Zoiets zelf uitbouwen, was mijn grote droom. In het dagelijkse leven ben ik projectmanager voor een interieurbedrijf. Het is zalig om na een drukke dag tussen onze dieren te vertoeven!”